Fehérholló IX/14. sz. Bölcsőde

1097 Budapest, Fehérholló u. 2-4.
Bölcsőde nyitva tartás: H-P 6.00-18.00
Bölcsődevezető: Szabóné Gál Mária
félfogadási idő:    kedd 9-11 óráig
                             csütörtök 14-16 óráig
Telefon/Fax: 215-5540
E-mail címe: feherhollo@9bolcsi.hu

Földszintes nagy alapterületű bölcsődénk 1957 óta fogadja a gyermekeket. A régi építésű intézményt a folyamatos felújítások teszik alkalmassá az igények kielégítésére.
Bölcsődénk 60 férőhelyes, nyugodt, csendes környezetben található. Két gondozási egység 3-3 csoportszobával várják a hozzánk érkező gyerekeket.
Az épületet egy nagy kert veszi körül, mely egészséges környezetet biztosít a gyermekek számára. Ez egész évben lehetőséget nyújt a levegőztetésre és a mozgásra. 
Mindkét gondozási egységhez egy-egy átadó kapcsolódik. Az átadóban vidám jelekkel ellátott szekrényekben helyezhetik el a szülők a gyermekeik ruháit. Az átadóhoz csatlakozik a korszerűen felújított fürdőszoba, amelyhez csatlakoznak a különböző méretű csoportszobák.
A csoportszobáink tágasak a kisgyermeknevelőink, ízléses és aktuális dekorációi minden helységben kellemes hangulatot nyújtanak. A nyugodt, gondtalan szabadjáték lehetőségét a gyermekek korának megfelelően összeválogatott játékok biztosítják. A bútorok mérete és elrendezése megfelel a gyerekek igényeinek.
Szakképzett, nagy tapasztalatokkal rendelkező kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a hozzánk járó gyermekeket.
" … A játék korántsem játék, nem puszta szórakozás, időtöltés, hanem fontos ismeretek szerzésének és kifejezésének módja, valamint a kínzó belső feszültség csillapításának, az " öngyógyításának " is eszköze… "
         (Ranschburg Jenő: Szülők lesznek)