Varázskert IX/1. sz. Bölcsőde


1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 17.
Bölcsőde nyitva tartás: H-P 6.00-18.00
(szülői igény szerint 19 óráig)
Bölcsődevezető: Fákiné Pammer Anna
félfogadási idő:    kedd 9-11 óráig
                             csütörtök 14-16 óráig
Telefon/Fax: 210-0583
E-mail címe: varazskert@9bolcsi.hu

A középső Ferencváros új és régi házai között, modern formájával vonja magára a figyelmet az egy emeletes épület.  A csendes utcában megbúvó új intézmény sok-sok ablakával és varázslatos kertjével 2013-ban nyitotta meg a kapuit a családok előtt.
A bejárati útról és a csoportszobákból is megközelíthető a zaj, pormenetes belső udvarunk. Amely, tágas játszókerttel, homokozóval, kerékpárúttal, pancsolóval, változatos udvari játékokkal és babaházzal felszerelve várja a bölcsődés gyermekeket. Az EU szabványoknak megfelelő biztonságos, színes udvari eszközök kínálnak rendszeres lehetőséget a gyermekek szabad levegőn végzett változatos tevékenységéhez.

Az épület belső terei tágasak, világosak, modernek, egységes színvilágúak. A földszinten találhatóak a gyermekcsoportok, a só szoba, orvosi szoba, időszakos gyermekfelügyeleti szoba, tálalókonyha, akadálymentesített felnőtt WC, a lift, a gazdasági bejárat, és különböző tárolók (hulladék, ételmaradék).

A 2 gondozási egységben 2- 2 csoportszoba található. Világos, barátságos szobákban a berendezéssel maximálisan a gyermekek igényeihez igazodik. A beépített szekrények polcain, és a nyitott térelválasztó polcokon a korosztálynak igényeinek megfelelő változatos játékok állnak rendelkezésre. A játékok, és a bútorzat, mind a pedagógiai, mind az egészségügyi szempontoknak megfelelnek, fokozott használatra készültek, és igényes kivitelezésűek. A szoba berendezése lehetőséget biztosít a gyermekeknek játékfunkciók szerinti egyéni és közös játékra, tevékenységekre. A kialakított sarkok védett tereket biztosítanak, a nyugodt játékhoz (a babázáshoz, főzéshez, fodrászkodáshoz, építéshez, autózáshoz, asztalok melletti alkotások készítéséhez, meséléshez, pihenéshez). A szobákban széles, teljes egészében üvegezett tolóajtók, és ablakok biztosítják a természetes fény bejutását.

A csoportszobákból nyílnak a gyermek fürdőszobák, játéktároló helységek, és a tálaló. A fürdőszobákban mindkét szoba gyermekei számára 2-2 gyermekmosdó és gyermek WC került kialakításra.

A szülők, az átadókban, jellel ellátott szekrényekben helyezhetik el a gyermekek ruháit. Világos bükk színű öltözőpadok, pelenkázó szekrények, és a cipőtároló szekrények biztosítják a helyet a gyermekek öltözéséhez, és a ruházat tárolásához.

Az időszakos gyermekfelügyeletet biztosító csoportszoba a gyermekcsoportokhoz hasonlóan került kialakításra.

Bölcsődénk, az előírt akadálymentességgel épült. Kerekesszékkel érkezők, látássérültek és hallókészülékes emberek is segítség nélkül, könnyedén közlekedhetnek, tájékozódhatnak a bölcsődében.

A főzőkonyha rozsdamentes, minden főzési fázisnak megfelelő korszerű berendezése lehetővé teszi a különböző bölcsődés korcsoportú gyermekek részére a fejlődést elősegítő, korszerű, egészséges ételek elkészítését.
A helyi főzés lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek egyéni igényeihez esetleges diétájához igazodó speciális ételeket készíthessünk.