Aprók háza IX/4. sz. Bölcsőde
 1092 Budapest, Ráday u. 46.
Bölcsőde nyitva tartás: H-P 6.00-18.00
Bölcsődevezető: Szeltner Bernadett
félfogadási idő:    kedd 9-11 óráig
                             csütörtök 14-16 óráig
Telefon: 476-0192
E-mail címe:aprokhaza@9bolcsi.hu

Az Aprók háza bölcsőde 1979-ben épült Ferencváros központjában elhelyezkedő bölcsőde. Épülete kétemeletes lapos tetejű, homlokzata teljes mértékben ablakokkal beépített, előkertje tágas, játszóudvarrá kialakított. Ezen kívül még két hátsó felújított udvar található az épület mögött. A homlokzati részen, a földszinten egy rövidebb, az emeleten egy hosszú keskeny terasz áll a gyermekek rendelkezésére, melyek közvetlenül kapcsolódnak a csoportszobákhoz. Itt a gyermekek kedvükre motorozhatnak, csúszdázhatnak, élvezhetik a szabad levegőn való mozgás örömét. 100 gyermek ellátására alkalmas 4 gondozási egységgel, egységenként két csoportszobával. A csoportok mellett három időszakos gyermekfelügyeletet ellátó szoba is van intézményünkben.
Csoportszobáink tágasak, világosak, a kisgyermeknevelők ízléses, igényes dekorációi minden helységben kellemes környezetet biztosítanak. Az egységekhez tartozó fürdőszobák teljes átalakításra, felújításra kerültek. Csoportonként, egy gondozási egységben, négy kisgyermeknevelő dolgozik, csúsztatott munkarendben, a csoport munkáját egy technikai dolgozó segíti.
Az alap ellátásunkhoz tartozik továbbá az SNI- s gyermekek korai habilitációs és rehabilitációs nevelése, gondozása teljes integrációban a gyermekek 6 éves koráig. Gyermekek fejlesztését kijáró gyógypedagógus, az egyéni képességek figyelembe vételével végzi.
Bölcsődénk saját konyhája élelmezi a gyerekeket, az étlapot idényszerűen a korszerű táplálkozás irányelveit figyelembe véve állítjuk össze, dietetikus, szakképzet szakács, az élelmezésvezető, bölcsődevezető, valamint a bölcsődeorvos segítségével. Az ételallergiában szenvedő gyermekek egyéni diétáját is tudjuk biztosítani.
”A gyermek az enyém, a tied, mindannyiunké.”
(Hermann Alice)