2016. november 17., csütörtök

Szociális Munka Napja

Kerületünkben november 15-én volt megtartva a Szociális Munka Napja a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában. Az ünnepségen átadták a "Humanitas Ferencváros" díjat, valamint az Elismerő Okleveleket.


Intézményeinkből 3 ember kapott Elismerő Oklevelet:


Lukács Lászlóné - kisgyermeknevelő
Lukács Lászlóné, Teri 1986 óta dolgozik a Ferencvárosi Egyesített Bölcsődei Intézmények Manó-lak bölcsődéjében.
Teri fiatalos lendületével igazi hajtóerője a Manó-lak bölcsődének. Kollégáival jó kapcsolatot alakított ki az évek alatt. Igazi közösségi ember. Jókedvével, vidámságával jó hatással van a közösség hangulatára.  Munkavégzése egyenletes, kiegyensúlyozott. A plusz munkában első, aki jelentkezik!
Az elmúlt évek folyamán a gyermekekkel és szülőkkel szeretetteljes kapcsolatokat alakított ki, gyors kötődés alakul ki a gyermekek és közte. Szülőkre odafigyel, támogatja őket, partneri kapcsolatot alakít ki velük.  A szülők szeretik, kérik és elfogadják nevelési tanácsát. Szívesen segít a családoknak, és a kollégáknak is a szakmai munkája során.  Szakmai tudásával és belső értékeivel elismerésre méltón neveli, gondozza a gyermekeket.
Az elmúlt évek során több testvér gyermek szülei többször kérték, hogy gyermekük hozzá járhasson.
Pályakezdő kollégáit is szívesen segíti a szakmai munka elsajátításában.  Elméleti és gyakorlati tudásával, valamint sokéves tapasztalatával folyamatosan támogatja, segíti a kollégákat, szívesen fordulnak hozzá tanácsért, ötletért.  Csoportvezetőként is kiválóan végzi feladatát, igyekszik mindenki számára eleget tenni, a szakmai munkát segíteni. Szervezőkészsége nagyban segíti a bölcsődevezető munkáját is.
A bölcsődei dekorációban egyik legkreatívabb résztvevő, mindig színes, vidám ötletekkel gazdagítja, és díszíti a bölcsőde falait, és a saját csoportját. Igényes környezetére, szereti, ha szép és esztétikus minden maga körül és erre tanítja a rábízott gyermekeket is.
Az Ugri-bugri tornát - a szülők legnagyobb megelégedésére - több éve vezeti a két év feletti gyermekeknek. Az Ugri-bugri tornán koordinálja és bátorítja a gyermekeket a fejlődési szintjüknek megfelelően. Teri dalokkal, mondókákkal teszi izgalmasabbá az együtt töltött időt.  A gyermekek mindig örömmel várják a tornát, ahol vidám, élményekben gazdag perceket tölthetnek.

Mandics Bettina – kisgyermeknevelő
Mandics Bettina 2014 óta dolgozik a Ferencvárosi Egyesített Bölcsődei Intézmények Aprók háza bölcsődéjében.
Betti fiatalsága ellenére kiemelkedő munkát végez, bebizonyította pár év alatt, hogy nemcsak a tapasztalatok tehetik az embert jó kisgyermeknevelővé. Hozzáállása példaértékű lehet minden gyakornoknak, kezdőnek, de még a tapasztalt kollégáknak is. Betti a ferencvárosi bölcsődék egyik kiemelkedő pályakezdője.
Gyermekekkel szeretetteljes, mély érzelmi kapcsolata van, örömmel van velük. A gyerekek is nagyon kötődnek hozzá. Látszik, hogy élvezi a gyerekekkel töltött idő minden percét. Szülőkre odafigyel, támogatja őket, partneri kapcsolatot alakít ki velük. Szeretik a családok, szívesen kérnek tőle tanácsot és meg is fogadják azokat. Szakmai tudásával és belső értékeivel elismerésre méltón neveli, gondozza a gyermekeket.
Munkatársaival jó a kapcsolata. Rendezvények aktív résztvevője. Szívesen részt vesz bábozásban, vagy arcfestésben a gyerekek legnagyobb örömére.
Jó szakmai munkájának köszönhetően az Aprók háza bölcsődébe gyakorlaton lévő főiskolai hallgatóit is szívesen küldjük csoportjába, hogy a jövendő kisgyermeknevelői nemzedék példamutató munkát láthasson, tanulhasson. Örömmel fogadja őket és nagy türelemmel adja át tudását.
Két éve vezeti az Ugri-bugri tornát a két év feletti gyermekeknek. A gyermekek örömmel várják a napokat, amikor tornázni mehetnek. Vidámsága mindig jó hatással van a gyermekekre. Az Ugri-bugri tornán koordinálja és bátorítja a gyermekeket a fejlődési szintjüknek megfelelően. Betti dalokkal, mondókákkal teszi izgalmasabbá az együtt töltött időt.
Szereti tudását bővíteni, szinten tartani, erre a legjobb bizonyíték, hogy ebben az évben kezdte el levelező tagozaton az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán a csecsemő- és kisgyermeknevelői szakot.

Zádori Imréné - szakács
Zádori Imréné, Marika 1981 óta dolgozik a Ferencvárosi Egyesített Bölcsődei Intézményben.
Marika a Pöttyös bölcsőde lelke, egyik alapító tagja.
Munkaideje „kötetlen”, már hajnalban a bölcsődében van, és addig marad, amíg mindennel el nem készül. Mindenben szívesen segít - szakács feladatain kívül is -, ha szükség van rá.
A konyhát saját „birodalmának” tekinti, szívesen és szorgosan végzi teendőit, akár egyedül is. A konyha területére nehezen enged be segítséget.
Mindent igyekszik az előírásoknak megfelelően elkészíteni, bár „régi” szakácsként nehéz volt számára az új igényekre való átállás.
Szívét-lelkét beleteszi az ételekbe, nem sértődik meg, ha kollégái véleményeznek valamit. A negatív véleményeket igyekszik építő kritikaként feldolgozni, és javítani munkáján.
Fontos számára, hogy a gyerekek igénye teljes mértékben ki legyen elégítve, olykor az egyéni igényeket is figyelembe véve készíti el az ételt. Szívén viseli mind a gyerekek, mind a bölcsődei dolgozók számára készített étel minőségét.
Mindig tiszta, igényes munkára törekszik. A HACCP előírások betartása fontos szempont konyhai munkája során.
Mindenkivel jó a kapcsolata, közös rendezvényeken mindig szívesen részt vesz. Sokszor meglepetés sütivel örvendezteti meg kollégáit. Vidámságával, jókedvével igazán jó tagja csapatának.